ירבוז גידול - ירבוז הוא צמח חד עונתי חזק ביותר, המוכר גם בשמו אמרנט. זני ירבוז פחות מוכרים משמשים לנוי ולמאכל בו זמנית הם יפים ואכילים. ירבוז הגדל פרא בגינות ובשדות-אכיל גם הוא. עליו של צמח ירבוז מופיעים במגוון צבעים וביניהם ירוק, אדום, ורוד, סגול, אדום, צהוב ועוד. בזני ירבוז מסוימים ניתן לאכול את הפרחים והשורשים.
תנאי גידול אורגני לירבוז:
שמש מלאה עד חצי צל, חום. חלק ממיני הירבוז יכולים להסתדר בכל מצב.
איך משיגים ירבוז לגידול אורגני:
זרעים לזנים המיוחדים, לזני בר צריך לאסוף זרעים מהשדה הקרוב או בדרך כלל הם נמצאים בגינה
חסרונות בגידול ירבוז:
שתלטן
תנאי השקיה בגידול ירבוז:
השקיה בינונית-
תנאי אור במצב אופטימלי לגידול ירבוז:
שמש מלאה
תאריך מומלץ לשתילת ירבוז:
חורף / אביב (מרץ-אפריל)
מזיקים לצמח הירבוז:
פרודניה
האם כדאי לקנות זן מורכב של ירבוז:
לא
תאריך גיזום לירבוז:
כשהעלים צעירים
גיזום לירבוז:
עמודי פריחה
גודל הצמח ירבוז:
20-110 ס"מ, בהתאם לזן
קצב גדילה בירבוז:
גדילה מהירה+
אפשר לגדל ירבוז בחקלאות פיראטית:
כן
אפשר לגדל ירבוז בבית:
לא
אפשר לגדל ירבוז גם בעציץ:
כן
תאריך פריחה לירבוז:
3-5 חודשים לאחר זריעה
האבקה לירבוז מתבצעת ע"י:
דבורים, פרפרים, זבובאים
מידע כללי על פרח הירבוז:
ברוב המינים הפרח הוא קטן ואינו מרשים, במספר זנים הפרח מרשים ביופיו
דילול פריחת הירבוז:
צריך לדלל את הפריחה על מנת שימשיך לגדל עלים איכותיים, הפרחים אכילים.
ירבוז בר - 12 מיני בר בארץ. מה שגדל בגינה פשוט תאכלו
ירבוזשלושה צבעים - Amaranthus tricolor עלים צבעוניים: כתום, ורוד, צהוב, סגול ועוד.. בהתאם לתת - זן, נקרא גם ירבוז-כותונת הפסים
ירבוז בליטום Amaranthus blitum - מין מקומי חזק של המזרח התיכון, בעל עלים ירוקים, מבשלים את העלים או מאדים אותם.
ירבוז דם אהבה ושקרים -Love Lies Bleeding - Amaranthus caudatus עלווה ירוקה, בעל תפרחות גדולות, אדומות, יפיפיות
זריעה של ירבוז:
זרעים קטנים, פחות מ-1 מ"מ גודל, בצבע שחור, קל מאוד לגידול מזרעים.
שמירת זרעי ירבוז עד הזריעה:
מקום יבש בטמפ' חדר
תאריך זריעה של ירבוז:
חורף / אביב (מרץ-אפריל, אם האביב מבושש לבוא יש להתעכב במקצת).
מרחק זריעה בירבוז:
5ס"מ
עומק זריעת הירבוז:
0.5ס"מ ולכסות בקומפוסט
תנאי זריעת הירבוז:
קרקע לחה, קומפוסט, קרקע חומצית
השקיית זרעי ירבוז:
השקיה בינונית++
זמן נביטה לירבוז:
5-14 ימים
תנאי הנבט ירבוז?
צריך לחשוף את נבטי הירבוז לשמש בהדרגה
תאריך קטיפת עלי הירבוז:
לאחר 20–45 ימים ניתן להתחיל לקטוף את הירבוז
גיזום עלים נכון בירבוז:
חיתוך ענפים ועלים כאחד
מידע על עלי ירבוז:
עלי הירבוז גדלים בשלל צבעים
שימוש בעלי ירבוז:
לאכול בסלט, לבשל (כמו תרד)
מידע על שורש הירבוז:
שורשים לבנים אכילים שצריך לבשלם
תאריך שליפת השורש מהקרקע בירבוז:
באמצע העונה. יש למנוע פריחה במידה ורוצים לאכול את השורשים


