קניסטל

קניסטל גידול - עץ טרופי ירוק עד. פרי קניסטל הוא צהוב-כתום וצורתו אובלית עם חידוד בקצה. הפרי אינו עסיסי אלא יבש ובמקרה הטוב לח אך מתוק. התחושה בזמן האכילה היא יותר של משהו סיבי מבושל כמו בטטה מאשר של פרי.

מוצרים למכירה: 
מידע על הצמח: 

תנאי גידול אורגני לקניסטל:
שמירה על עץ קטן, מרחב קיום

איך משיגים קניסטל לגידול אורגני:
זרע, שתיל

חסרונות בגידול קניסטל:
תנובת הפרי בארץ קשה. הפרי רגיש ונופל בקלות מהעץ. קניסטל רגיש לקרה (עלול לנבול מתחת ל 2- מעלות צלזיוס)

תנאי השקיה בגידול קניסטל:
השקיה מרובה / בניונית

תנאי אור במצב אופטימלי לגידול קניסטל:
שמש מלאה

תאריך מומלץ לשתילת קניסטל:
אביב (מאי)

מזיקים לצמח הקניסטל:
כנימות

האם כדאי לקנות זן מורכב של קניסטל:
כן, מומלץ לקנות זן מורכב, אם העץ לא מורכב יכול להיות שלא יניב פרי

תאריך גיזום לקניסטל: 
לאחר הפרי (יולי –אוגוסט)

גיזום לקניסטל:
חזק במיוחד

גודל הצמח קניסטל:
2-7 מ'

קצב גדילה בקניסטל:
גדילה איטית

אפשר לגדל קניסטל בחקלאות פיראטית:
כן

אפשר לגדל קניסטל בבית:
לא

אפשר לגדל קניסטל גם בעציץ:
כן

פריחת הצמח: 

תאריך פריחה לקניסטל:
אביב / קיץ (אפריל – יוני)

האבקה לקניסטל מתבצעת ע"י:
דבורים

מידע כללי על פרח הקניסטל:
פרחים קטנים וירוקים אשר פורחים בקצה הענף

דילול פריחת הקניסטל:
במקרה של דילול פריחה יש לתגבר השקיה

פרי: 

תאריך תנובת הקניסטל:
קיץ / סתיו (אוגוסט-ספטמבר)

מזיקים בגידול פרי הקניסטל:
ציפורים

מה ניתן לעשות עם כמויות של פרי הקניסטל?
לאכול, לבשל

דרישות עבודה על פרי הקניסטל:
להשגיח שאף אחד לא יגע בפרי טרם הבשלתו

כמה זמן לוקח עד שהקניסטל נותן פרי?
 4-6שנים

חלק האכיל בצמח: 
צבע הפרח: 
חלק הנוי בצמח: 
Plant growing climate: 
מהירות גדילת הצמח: 
עונת השתילה: 
תנאי אור לצמח: 
צמחים דומים: 
סוף: 

קניסטל בלטינית:
Pouteria campechiana

קניסטל באנגלית:
Canistel

שמות נוספים לקניסטל:
קניסטאל

האם כדאי לגדל קניסטל:
טעמו יחודי ולכן רצוי לטעום לפני קניית העץ

אם הינך אוהב/ת קניסטל מומלץ לגדל:
לוקומה, בטטה

Image: 
עץ קנסיטל
קנסיטל
פרי קנסיטל