לווג'

לווג' גידול - לווג' הוא צמח רב שנתי הידוע גם בשמו לאושטיאן, בעל עלים משוננים בקצוות המחולקים לאונות וגדלים על גבעולים ייעודים. הצמח גדל בגדילה רדיאלית (מעגלית). עלי הלווג' משמשים כתבלין, לווג' הוא אחד המרכיבים של מרק צ'ורבה. שורשי לווג' אכילים אף הם.

רכישה דרך משתלת אורגניקו היא תרומה: 
מוצרים למכירה: 
מידע על הצמח: 

תנאי גידול אורגני ללווג':
אין תנאים מיוחדים, דישון מידי פעם

איך משיגים לווג' לגידול אורגני:
שתיל, זרעים

חסרונות בגידול לווג':
הוא לא חלק מהמטבח הישראלי ולכן אנשים לרוב לא משתמשים בו

תנאי השקיה בגידול לווג':
השקייה בנונית

תנאי אור במצב אופטימלי לגידול לווג':
שמש כמעט מלאה

תאריך מומלץ לשתילת לווג':
כל השנה

מזיקים לצמח הלווג':
פרודינה, זחלים

האם כדאי לקנות זן מורכב של לווג':
לא

תאריך גיזום ללווג': 
כל השנה

גיזום ללווג':
עלים יבשים, צהובים ונגועים

גודל הצמח לווג':
0.4-1 מ'

קצב גדילה בלווג':
גדילה מהירה

אפשר לגדל לווג' בחקלאות פיראטית:
כן

אפשר לגדל לווג' בבית:
לא

אפשר לגדל לווג' גם בעציץ:
כן

פריחת הצמח: 

תאריך פריחה ללווג':
אביב / קיץ  (מאי-יולי)

האבקה ללווג' מתבצעת ע"י:
דבורים, פרפרים

מידע כללי על פרח הלווג':
פרחים צהובים קטנטנים הגדלים על עמודי פריחה בתור כיפות

דילול פריחת הלווג':
לא חובה, אך הפריחה קצת הורסת את טעמם של העלים

עלים למאכל: 

תאריך קטיפת עלי הלווג':
כל השנה

גיזום עלים נכון בלווג':
קרוב לגבעול לאחר ביסוסו של הצמח

מידע על עלי לווג':
עלים משוננים הדומים לעלי הסלרי, כל עלה בעל גבעול קטן ורך נפרד

שימוש בעלי לווג':
מרק צ'ורבה, קציצות, בישול

שורשי מאכל: 

מידע על שורש הלווג':
שורש לבן חרוטי, הקליפה היא חום לבן

תאריך שליפת השורש מהקרקע בלווג':
כל השנה עדיפות לקראת סוף חייו של הצמח לאחר מספר שנים

שימוש בשורשי הצמח לווג':
מרק צ'ורבה, קציצות, בישול

צבע הפרח: 
חלק הנוי בצמח: 
שימושי הצמח: 
מהירות גדילת הצמח: 
עונת השתילה: 
תנאי השקיה: 
צמחים דומים: 
סוף: 

לווג' בלטינית:
Levisticum officinale

לווג' באנגלית:
Lovage

שמות נוספים ללווג':
לאושטיאן

האם כדאי לגדל לווג':
אפשרי לגדל, צמח לא קשה לגידול, אך צריך לבדוק לפני זה מה ניתן לעשות איתו

אם הינך אוהב/ת לווג' מומלץ לגדל:
סלרי, פטרוזיליה