רמבוטן

רמבוטן גידול - עץ ירוק עד אשר מגיע מאזור מזרח אסיה. טעם הרמבוטן מזכיר את טעמם של הליצ'י והלונגן. צבע קליפת הרמבוטן יכול להיות אדום, כתום, צהוב או ירוק, בהתאם לזן. קליפת הרמבוטן מצופה ב"שערות". פרי הרמבוטן הוא בעל צבע לבן שקוף עד ורוד. הגלעין גדול ובצבע חום. ממצב ירוק (בוסר) למצב אדום (בשל) לוקח בסביבות 5 ימים - תהיו מוכנים וסבלנים.

רכישה דרך משתלת אורגניקו היא תרומה: 
מוצרים למכירה: 
מידע על הצמח: 

תנאי גידול אורגני לרמבוטן:
טרופי, לחות גבוהה (מעל 70%), מעל 160 ימי גשם בשנה וטמפרטורה של מעל 25 מעלות, קרקע חמרה או חמרה חולית עשירה בחומרים אורגניים, כבול ואדמה מאווררת בעלת ניקוז.

איך משיגים רמבוטן לגידול אורגני:
זרעים, ייחור

חסרונות בגידול רמבוטן:
רגיש מאוד לרוחות וקור ודורש הרבה מים

תנאי השקיה בגידול רמבוטן:
השקיה מרובה

תנאי אור במצב אופטימלי לגידול רמבוטן:
חצי צל

תאריך מומלץ לשתילת רמבוטן:
סוף האביב-תחילת הקיץ

מזיקים לצמח הרמבוטן:
רוח וקרה

האם כדאי לקנות זן מורכב של רמבוטן:
כן, אבל לא מרכיבים בארץ

תאריך גיזום לרמבוטן: 
נובמבר

גיזום לרמבוטן:
יש לחתוך את הענפים החלשים לקראת החורף כי אחרת הרמבוטן לא ישרוד.

גודל הצמח רמבוטן:
10- 25 מטרים

קצב גדילה ברמבוטן:
גדילה איטית מאד, כיוון שבארץ אין לו תנאים אופטימליים

אפשר לגדל רמבוטן בחקלאות פיראטית:
לא

אפשר לגדל רמבוטן בבית:
לא

אפשר לגדל רמבוטן גם בעציץ:
כן

פריחת הצמח: 

תאריך פריחה לרמבוטן:
חורף / אביב (מרץ עד מאי)

האבקה לרמבוטן מתבצעת ע"י:
דבורים

מידע כללי על פרח הרמבוטן:
הפריחה משתנה לפי סוג העץ: יש עצים שהם דו מיניים ויש עצים זכריים או עצים נקביים.

דילול פריחת הרמבוטן:
להגן מפני רוחות אחרת לא יישארו פרחים

פרי: 

תאריך תנובת הרמבוטן:
1) תנובת פרי פעמיים בשנה:  ביוני תנובה גדולה ובדצמבר תנובה מועטה.
2) מיולי עד אוקטובר. האפשרות השנייה יותר מתאימה לארץ.

מזיקים בגידול פרי הרמבוטן:
זבוב פירות, ציפורים, רוחות, עטלפי פרי וקיטוף לא נכון של הפרי-יש לקטוף אותו בשלמותו, אם הוא ניזוק בקטיף יש לאכלו מידית.

מה ניתן לעשות עם כמויות של פרי הרמבוטן?
לאכול, להקפיא, שייק

דרישות עבודה על פרי הרמבוטן:
לכסות מפני רוח בבד יוטה או דומה

כמה זמן לוקח עד שהרמבוטן נותן פרי?
6 שנים ועד אז אי אפשר לדעת מה יצא לכם

זני הצמח: 

הנסיכה קרוליין - צבע פרי הרמבוטן אדום מעט כהה ומתקלף בקלות. לפרי זה הרבה בשר.

רמבוטן סקטאנגקוואה - נחשב לאחד הזנים היותר טובים. פרי אליפטי מתוק בצבע לבן צהבהב עם הרבה בשר. לזן זה חיי מדף ארוכים יחסית.

רמבוטן המלכה זיידה - זן איכותי, פרי מתוק עסיסי בעל קליפה בצבע אדום כהה. זן זה יכול להחזיק מעמד בקירור למשך שבועיים.

רמבוטן מגסאיסאי - פרי גדול, מתוק ועסיסי בעל קליפה אדומה עד שחורה.

גידול מזרעים: 

זריעה של רמבוטן:
את הרמבוטן יש לזרוע בחממה. סיכויי הנביטה יורדים עם הזמן: ביום הראשון מעל 80% ואחרי שבוע צונחים ל50%. יש להנביט לאחר הסרת בשר הפרי מהזרע.

שמירת זרעי רמבוטן עד הזריעה:
זרעי הרמבוטן רגישים ביותר, יש לשטוף את הזרעים בצורה יסודית, לאחר מכן יש לייבש את הזרעים למשך 8 שעות ב30 מעלות.

תאריך זריעה של רמבוטן:
סוף האביב - תחילת הקיץ

מרחק זריעה ברמבוטן:
בעציצים: 10 ס"מ, במקום קבוע: מטר וחצי-שניים

עומק זריעת הרמבוטן:
כ 5 ס"מ מהחלק התחתון, לשים את זרע הרמבוטן בעדינות ולכסות היטב

תנאי זריעת הרמבוטן:
לשתול את זרעי הרמבוטן בצורה עומדת בתוך הקרקע על מנת שתהיה התפתחות תקינה של שורשים

השקיית זרעי רמבוטן:
מרובה

זמן נביטה לרמבוטן:
זרעי הרמבוטן נובטים בין 9 ל25 ימים

תנאי הנבט רמבוטן?
חממה

שימושים קולינרים: 
צבע הפרח: 
עונת יבול: 
צבע העלה: 
חלק הנוי בצמח: 
מהירות גדילת הצמח: 
עונת השתילה: 
תנאי אור לצמח: 
צמחים דומים: 
סוף: 

רמבוטן בלטינית:
Nephelium lappaceum L

רמבוטן באנגלית:
Rambutan

שמות נוספים לרמבוטן:

האם כדאי לגדל רמבוטן:
לא, תנאי הגידול בארץ כמעט בלתי אפשריים עד לא אפשריים כלל

אם הינך אוהב/ת רמבוטן מומלץ לגדל:
ליצ'י, לונגן, פולאסן, ממונסיו, לונג קונג

רבייה וגטטיבית: 

אופן ביצוע של רביה וגטטיבית ברמבוטן:
ברמבוטן מבצעים ייחור בצורה מיוחדת או בשיטה מיוחדת של הפרדה מצמח האם

תאריך רביה וגטטיבית לגידול רמבוטן:
סוף האביב

משך זמן צמיחת שורשים בגידול רבייה וגטטיבית ברמבוטן:
כחודשיים

דרך הטיפול בגידול רבייה וגטטיבית ברמבוטן:
כמו שמטפלים בצמח האם

Image: 
רמבוטן
זרעי רמבוטן
פירות רמבוטן
פרי רמבוטן