מרווה

מרווה גידול - שיח ארץ ישראלי רב עונתי, בעל עלים בשרניים במקצת ועליהם שיערות לבנות קטנות, המשמשים להכנת תה ובישולים נוספים. קיימים מגוון זני מרווה, כאשר לא כולם מינים ישראלים, המוכרים שביניהם הם מרווה רפואית, מרווה מרושתת, מרווה משולשת, מרווה אננס. צמח המרווה משמש גם למשיכת דבורים.

מוצרים למכירה: 
מידע על הצמח: 

תנאי גידול אורגני למרווה:
השקיה מסודרת אך מועטה, קרקע אוורירית

איך משיגים מרווה לגידול אורגני:
ייחור, זרעים, שתיל

חסרונות בגידול מרווה:
אללופתיה, רקבון בשורשים במידה של הצפה

תנאי השקיה בגידול מרווה:
השקיה בינונית-, השקיית המרווה תלויה ביחס לכמות החשיפה לשמש, ככל שהחשיפה תעלה כך תאלצו להשקות יותר

תנאי אור במצב אופטימלי לגידול מרווה:
שמש מלאה / חצי צל

תאריך מומלץ לשתילת מרווה:
חורף/אביב (מרץ-מאי)

מזיקים לצמח המרווה:
עודף מים, כנימות

האם כדאי לקנות זן מורכב של מרווה:
כן/ לא

תאריך גיזום למרווה: 
כל השנה

גיזום למרווה:
ענפים חלשים, חולים או נגועים

גודל הצמח מרווה:
0.3-2 מ'

קצב גדילה במרווה:
גדילה בינונית

אפשר לגדל מרווה בחקלאות פיראטית:
כן

אפשר לגדל מרווה בבית:
לא

אפשר לגדל מרווה גם בעציץ:
כן

פריחת הצמח: 

תאריך פריחה למרווה:
קיץ / סתיו (יולי-אוקטובר)

האבקה למרווה מתבצעת ע"י:
דבורים

מידע כללי על פרח המרווה:
פרחים סגולים/אדומים בהתאם לזן

דילול פריחת המרווה:
פריחה מחלישה את הצמח ולכן עד שהצמח אינו מתבסס יש לדללו, מצד שני פריחת מרווה מביאה דבורים

זני הצמח: 

מרווה משולשת – עלים שעירים ירוקים (השיער לבן) שיח גדול יכול להגיע עד 2 מ', מרווה משולשת נקראת משולשת בשל העלה העיקרי ועוד שני דמויי עלים אשר יושבים בקצה העלה ויוצרים משלוש (או לייתר דיוק אצבע משולשת)
מרווה רפואית - עלים שעירים ירוקים (השיער לבן), גודל השיח בין 40-70 ס"מ. רפואית על שם התכונות הרפואיות שלה טעמה מכיר מרירות מסויימת
מרווה אננס – עלים ירוקים כמעט אין כמעט שיער, גודל השיח בין 30-50 ס"מ, טעם העלים מזכיר טעם של אננס (צריך דמיון מפותח כדי להגיע למסקנה הזאת), שיח אננס רגיש

גידול מזרעים: 

זריעה של מרווה:
זרעים קטנים שחורים, רצוי לשים את הזרעים כ 20 דקות לשרות במים

שמירת זרעי מרווה עד הזריעה:
מקום קריר ויבש

תאריך זריעה של מרווה:
כל השנה (בייחוד בסוף החורף- אביב(

מרחק זריעה במרווה:
30 ס"מ

עומק זריעת המרווה:
0.5-1 ס"מ

תנאי זריעת המרווה:
קרקע לחה, חצי צל

השקיית זרעי מרווה:
השקיה סבירה

זמן נביטה למרווה:
15-40 ימים

תנאי הנבט מרווה?
לחות קרקע (לא לחות על העלים(

עלים למאכל: 

תאריך קטיפת עלי המרווה:
כל השנה

גיזום עלים נכון במרווה:
במידה והצמח לא מפותח להוריד רק קצת עלים במידה והצמח מפותח מומלץ להוריד ענפים

מידע על עלי מרווה:
עלים בשרניים ושעירים

שימוש בעלי מרווה:
בישול, תה, תיבול

חלק האכיל בצמח: 
שימושים קולינרים: 
מהירות גדילת הצמח: 
תנאי אור לצמח: 
צמחים דומים: 
סוף: 

מרווה בלטינית:
Salvia

מרווה באנגלית:
Sage

שמות נוספים למרווה:
מרוה

האם כדאי לגדל מרווה:
מומלץ לגדל מרווה, זהו צמח חזק המשמש למגוון דברים וגדל פרא בארצנו

אם הינך אוהב/ת מרווה מומלץ לגדל:
זוטה לבנה, גרניום לימוני

רבייה וגטטיבית: 

אופן ביצוע של רביה וגטטיבית במרווה:
ייחור, הברכה

תאריך רביה וגטטיבית לגידול מרווה:
פברואר - מאי (בשנים קרות לאחר את המועד(

משך זמן צמיחת שורשים בגידול רבייה וגטטיבית במרווה:
1-8 שבועות

דרך הטיפול בגידול רבייה וגטטיבית במרווה:
השקיה מסודרת (לחות בקרקע), צל, מזג אוויר קריר, ניתן גם לשים חומר להצמחת השורשים

Image: 
מרווה, sage, salvia
מרווה, sage, salvia, גידול מרווה, צמחי מרפא, תה צמחים, עשבים לתה